Een goede start

Begin het nieuwe schooljaar met inspiratie voor het hele schooljaar
 
Op woensdagmiddag 7 september van 13.15 - 16.30 uur organiseren we een zomertraining voor leerkrachten om een goede start van het nieuwe schooljaar te maken. Juist in de eerste dagen van een nieuw schooljaar is het belangrijk om meteen goed te handelen en te investeren in het contact met de groep en de onderlinge relaties binnen de klas. Deze training wordt verzorgd door Wim Oosterhoff en Eric Teunisse. Schrijf je in en begin het nieuwe schooljaar met een goede start!
 
Achtergrond
In de eerste schoolweken is het van belang om goed te handelen en te investeren in het contact met de groep en de onderlinge relaties binnen de klas.
De training biedt inzichten en toepassingen om in de eerste weken van het schooljaar een goede structuur neer te zetten.
 
Doelen
Aan het eind van de training heeft iedere deelnemer:
  • inzicht in de fasen van groepsvorming (Tuckman 1965) en de invloed van de eerste schoolweken hierop;
  • instrumenten om zijn of haar groep in de eerste schoolweken goed te begeleiden;
  • concrete toepassingen om de relatie met de leerlingen te versterken;
  • tips om het oudercontact te versterken; 

Aanpak
De training bestaat uit een dagdeel en wordt gegeven door twee trainers. In verschillende, vaak coöperatieve, werkvormen krijgen de deelnemers inzichten, tips, instrumenten en informatie over het begeleiden van hun klas in de eerste schoolweken.
 
Programma
13.15 uur: inloop met koffie en thee
13.30 uur: start
  • startopdracht
  • onderwerp, doel, aanpak en tijd
  • fase van groepsvorming
  • werken aan en goed klassenklimaat
  • evaluatie
16:30 uur: einde

Certificaat registerleraar
'Een goede start' met activiteitnummer S8nufRgq6E, is gevalideerd door de registercommissie. Deze is met 6 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl. Als deelnemer ontvang je een (deel-) certificaat waarmee je de deelgenomen uren aan de training kunt registreren.
 
Datum: Woensdag 7 september 2016
Tijd:13:15-16:30 uur
Plaats: De Triangel
Trainers: Wim Oosterhoff en Eric Teunisse (en Hergo van Ginkel)
Kosten: 50 euro per persoon, in overleg met de directeur kan dit worden vergoed uit het scholingsbudget Professionalisering leerkrachten.

Schrijf je hier in
 
 
 
Lees de
strategische agenda